Magnetna Polja 6 office@bis-su.rs

Blog

Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel Poreč 2015

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, nastupa i ove godine peti put na 30. Međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam «PROMOHOTEL POREČ 2015», koji se održava u Poreču u periodu od 18. do 21. marta 2015. Nastup na ovom sajmu realizuje se u skladu sa Protokolom o saradnji AP Vojvodine i Istre iz 2006. godine.

Na zajedničkom štandu predstavljeno je 15 izlagača iz AP Vojvodine. U pitanju su kompanije čiji su proizvodi nosioci znaka ,,Najbolje iz Vojvodine”, odnosno proizvodi koji imaju geografsko poreklo, izvoznici i potencijalni izvoznici poljoprivredno-prehrambenog sektora, udruženja čiji su proizvodi nagrađivani na sajmovima, kao i Turistička organizacija Vojvodine i Poslovni inkubator Subotica.

Ovogodišnji Sajam je otvorio Župan Istarske županije Valter Flego, koji je potom posetio izložbeni prostor Vojvodine sa gradonačelnikom Poreča Edijem Štifanićem i predsednicom Gospodarske komore Pula Jasnom Jaklin Majetić.

Treći dan na sajmu, organizovan je Dan Vojvodine, putem kojeg je predstavljen projekat ,,Bogatstvo različitosti” koji su zajednički realizovali Sekretarijat i Klaster turizma ,,Istar21″. Zvaničnici Istarske županije i grada Poreča i posetioci ove istarske manifestacije imali su priliku da uživaju u bogatom i raznovrsnom muzičkom programu, folkloru i gastronomskoj ponudi Vojvodine.