Magnetna Polja 6 office@bis-su.rs

Blog

Međunarodni i regionalni sajam – „SuSajam 2017“

Grad Subotica je jedanaesti put po redu bio domaćin privrednih dešavanja. Ovogodišnji sajam privrede okupio je brojne privrednike, i omogućio razmenu ideja, iskustava, kao i ostvarivanja poslovnih kontakata. U cilju podizanja svesti, samim tim i neophodnosti promovisanja privrede i regionalne saradnje, JKP ,,Subotičke pijace” i Regionalna privredna komora Subotica organizovale su 11. Međunarodni i regionalni sajam – „SuSajam 2017“, koji je održan u periodu od 1. do 3. juna 2017. godine u Hali sportova.

Akcenat ovogodišnjeg privrednog sajma bio je na turizmu, a upotpunili su ga izlagači iz naše zemlje, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, kao i zemlje partnera – Švedske.

Pored brojnih turističkih organizacija, privrednih komora i drugih preduzeća svoje mesto zauzeo je i Poslovni inkubator Subotica.

Svrha postojanja Poslovnog inkubatora ogleda se u pružanju podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Iz godine u godinu, BIS teži da osnaži preduzetnički duh i podstakne ljude da svoje vizije realizuju u konkretne poslovne aktivnosti. Sarađujući sa Poslovnim inkubatorom Vaš proizvod se može naći na tržištu, ‘rame uz rame’ sa vodećim brendovima. Doslednost, istrajnost i jaka volja, neophodne su komponente ukoliko želite da pristupite inkubatoru i pri tom ostvarite svoje snove.

Na ovogodišnjem sajmu u sklopu Poslovnog inkubatora mogli ste da se upoznate sa naših sedam firmi – „Energo Balaž“, „Evissa sublitex art&print“, predškolska ustanova „Mali talenti“, „Termohemp“, kao i novi stanari „Rotopress“, „Contentino“ i „Luti color“. Svojim prezentovanjem približili su posetiocima i drugim privrednicima sledeće oblasti: obnovljivi izvori energije, elektromontažni i bravarski radovi, štamparija, štampanje na tekstilu, web prezentacije, vaspitno – obrazovni rad, energetska efikasnost kao i proizvodnja i prodaja boja, fasadnih materijala i materijala za završnu obradu u enterijerima. Uz podršku Poslovnog inkubatora, stanari su težili da zauzmu i ojačaju svoju poziciju u svetu privrednika.

Radi povećanja procenta opstanka start up preduzeća, Poslovni inkubator Subotica će i u budućnosti nastojati da unapredi i usavrši tehnike za uspešno prevazilaženje teškoća malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u njihovoj najranjivijoj inicijalnoj fazi osnivanja i početnog razvoja.

Ne zaboravite, Vaš uspeh je naš cilj!