Magnetna Polja 6 office@bis-su.rs

Blog

Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam – PROMOHOTEL Poreč 2016.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, nastupio je i ove godine na 31. Međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam «PROMOHOTEL POREČ 2016», koji se i ove godine održao u Poreču krajem februara. Nastup na ovom sajmu realizovan je u skladu sa Protokolom o saradnji AP Vojvodine i Istre iz 2006. godine. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, sa saradnicima iz Sekretarijata, razgovarao je sa istarskim zvaničnicima, predstavnicima privrede, kao i predsedncicima privrednih komora Istarske županije.

Na zajedničkom štandu predstavilo se 14 izlagača iz Vojvodine i to kompanije čiji su proizvodi nosioci znaka ,,Najbolje iz Vojvodine“ zainteresovani za dobijanje znaka, potom proizvodi sa geografskim poreklom, izvoznici i potencijalni izvoznici iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, udruženja čiji su proizvodi nagrađivani na sajmovima, kao i Turistička organizacija Vojvodine, i Poslovni Inkubator Subotica.

Krajem prošle nedelje obeležen je i poseban dan na štandu Vojvodine, obeležen kao ,,Dan Vojvodine“, kada je javnosti predstavljen projekat ,,Bogatstvo različitosti“, a posetiocima i medijima je predstavljena muzička, folklorna i gastronomska raznovrsnost pokrajine.