Magnetna Polja 6 office@bis-su.rs

Blog

ARHIMEDES 2013 – Moskva

Na 16. Međunarodnom salonu pronalazaka u Moskvi čiji je suorganizator kabinet Predsednika Ruske federacije Vladimir Putin i Ministarstvo odbrane Rusije gde se predstavilo više od 1000 pronalazaka iz preko 50 regiona Ruske federacije kao i 16 različitih zemalja iz Azije i Evrope među kojima je subotička firma Solar Ice zastupala Srbiju i Vojvodinu i predstavila je svoj pronalazak – Univerzalno ekološko vozilo na solarnu energiju za pokretnu prodaju sladoleda sa kojim je osvojila veoma zapažen uspeh.

Prema oceni međunarodnog žirija za pronalazak Univerzalnog ekološkog vozila na solarnu energiju se svrstano u jednu od najzanimljivijih društveno odgovornih zelenih inovacija što su potvrdile i osvojene nagrade. Jedna od njih je ZLATNA MEDALJA za inovativnost, primenjljivost i atraktivnost.

Ova inovacija je takođe nagrađena i od drugih međunarodnih institucija i organizacija. Od strane Istraživačkog instituta iz Rumunije usledila je medalja za počast i odlikovanje za najbolju izvrsnost, a od strane Univerziteta tehničkih nauka iz Moldavije medalja za sklop rešenja koji doprinose razvoju ekološke svesti ljudi i za društveno odgovorno preduzeće.

Svojim međunarodnim predstavljanjem firma Solar Ice iz Subotice dokazala je svoju perspektivnost i stručnost u oblasti ekologije i korišećenja obnovljih izvora energije.