Magnetna Polja 6 office@bis-su.rs

Blog

RILIAM – workshop, training

U drugoj polovini poslovne godine, Poslovni inkubator Subotica je u sklopu  projekta ,,Regionalna inovativna laboratorija za industrijsku automatizaciju i mehatroniku“ (akronim: RILIAM), koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, sa ukupnim budžetom od 250.198,00 evra, od čega sredstva Evropske unije (IPA) iznose 212.668,30 evra, organizovao četiri radionice i osam predavanja. U cilju uspešne realizacije projekta inkubator je konkurisao i za dodelu sredstava Pokrajinskog sekretarijata za finansije u 2018. godini za učešće u sufinansiranju projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. Stoga se budžet Poslovnog inkubatora Subotica, odnosno učešće od 15%, sufinansira se od strane Autonomne pokrajine Vojvodine. 

Neke od tema navedenih događaja bile su: fleksibilna automatizacija, digitalni marketing, 3D štampanje, 3D skeniranje, od vizije do uspeha u sedam koraka, moć prodaje i druge.

Predavači su se potrudili da prisutnima daju najzančajnije smernice iz oblasti koje su neizostavne u današnjem biznisu. Putem praktičnih primera i saveta pričali su o tehnologiji u marketingu, vodećim trendovima u svetu društvenog oglašavanja, vrstama i faktorima koji se javljaju pri prodaji, ali i o značaju ljudskih osobina kao što su istrajnost, volja i motivacija. Fokus je takođe bio i na oblastima 3D tehnologije, ali generalno i o uticaju savremene tehnologije na današnje poslovanje.

Obuke i radionice je prošlo više od dve stotine ljudi što govori o zainteresovanosti građana za održavanje ovakvih događaja. Poslovni inkubator Subotica je neka predavanja održao u poslepodnevnom terminu, i na taj način izašao u susret i onoj grupi posetilaca kojima više odgovara taj period dana.