iYes120

 

Ideja je da se kroz poslovne inkubatore, razvojem novih preduzeća, podrži proces privrednog i društvenog razvoja regiona i na taj način obezbedi ključni faktor za ekonomski rast regiona.
Već su posećeni Poslovni inkubatori u Zrenjaninu, Senti i Novom Sadu i 31. avgusta 2016. godine su Poslovni inkubator Subotica posetili Dejan Avdalović - direktor Službe za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine, Branka Čorlija - samostalni stručni saradnik za koordiniranje realizacije programa i Milana Isakov - samostalni stručni saradnik za finansisjke i studijsko analitičke poslove.

Poslovni Inkubator Subotica osnovan je 2006. godine sa ciljem da pruži podršku razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva. Obezbeđivanjem tehničkih, poslovnih i obrazovnih usluga svojim stanarima nudi poslovno okruženje povoljno za njihov rast i razvoj. Osnivači Poslovnog Inkubatora Subotica su Grad Subotica, Fond za podršku investicija u Vojvodini (VIP), Visoka tehnička škola strukovnih studija (VTŠSS), ATB SEVER i Panonreg.
Poslovni inkubator u Subotici u proizvodnom i uslužnom sektoru do sada je imao ukupno 51 preduzeće (trenutno ima 16 stanara i jednog stanara koji je „ušao“ u Poslovni inkubator i koji je u postupku osnivanja firme i Edukativni centar iz Novog Sada, koji je u Poslovnom inkubatoru kao potporna institucija).Broj do sada ukupno ostvarenih radnih mesta u Inkubatoru je 160. Inkubator raspolaže sa poslovnim prostorom od ukupno 1.500 m2.
Utisci nakon posete Poslovnog inkubatora u Subotici, su da isti treba svakako finansijski podržati i u skladu sa mogućnostima mu obezbediti još bolje uslove poslovanja, pošto evidentno postoje dobri rezultati.

Služba za realizaciju programa razvoja AP Vojvodine

DSC04880s   DSC04920s   DSC04930s