iYes120

7nap 2016 06 01

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán május 28-án megtartották az innovatív fiatal vállalkozók versenyét a Szabadkai Üzleti Inkubátor Kft. és a GreatTech Kft. szervezésében. A verseny megrendezését támogatók tették lehetővé. A cél a fiatal vállalkozói szellem serkentése volt, lehetőséget nyújtva a tehetség kibontakozására a pályamunkák által.

A versenyen 32 fiatal 12 pályamunkával vett részt az IT, a mechatronika, a menedzsment, a környezetvédelem, az építészet és az iparművészet területéről.
Az első helyezést a Nyesőzőgép című ötlettel Nagy Tímea, az építészeti kar hallgatója nyerte meg. A másodikat Maja Gabrić Stipić csapatának online óvodája, a harmadikat pedig a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola négytagú csapatának (Marcikić Márk, Torma Roland, Tímár Noel és Kokrehel Grácián) Alfie nevű ötlete kapta. A legjobb női ötletért járó díjat Nagy Tímea nyesőgépe nyerte el, a versenyzők által megszavazott különdíjat pedig az Alfie projektum kapta meg.
A legsikeresebb versenyzők a védnökök jóvoltából értékes ajándékokat is hazavihettek.
A nyeremények egy része cégalapításhoz volt kötve. A verseny első hét innovatív fiatal vállalkozója például lehetőséget kapott, hogy ötletével bekerüljön a Szabadkai Üzleti Inkubátorba, ahol további jelentős könnyítésekben részesülhet alacsony bérleti díj, tanácsadás, mentoring, képzés, jogi és könyvelési szolgáltatások formájában.

Forrás: hetnap.rs