iYes120

gazdasag Szabadka Fiatal vallalkozok versenyeztekA legjobb ötlettel akár három évig ingyen helyet nyerhetnek az inkubátorban

Szabadka: Fiatal vállalkozók versenyeztekA felhívásra összesen 34 fiatal jelentkezett 13 ötlettel
A Szabadkai Üzleti Inkubátor és a GreatTech kft. közösen hirdették meg iYES elnevezésű versenyüket, amelynek keretében fiatal vállalkozók pályázhattak a következő kategóriákban: IT, mechatronika, menedzsment, környezetvédelem, építészet és iparművészet.

A pályaműveket egy szakemberekből álló zsűri bírálta el, amelynek elnöke Vojin Šenk az újvidéki Műszaki Tudományok Karáról, tagjai pedig Bela Ikotić, az eszéki inkubátorház igazgatója, Fürstner Igor a Szabadkai Műszaki Szakfőiskoláról, Világos Kornél az adai ITG Professional cég vezetője, Ljuben Hristov a szabadkai polgármester vállalkozásokkal megbízott tanácsadója, Somogyi Sándor professor emeritus, Lányi Hnis Izabel a Park Palics kft. képviselője és Petar Jerkan az ATB Sever képviselője.

Ződi Ildikó a Szabadkai Üzleti Inkubátor igazgatónője elmondta, eredetileg az inkubátorházba tervezték a versenyt, de a nagyszámú jelentkezés miatt új helyszínt kellett keresni. Mint mondta, ezzel a versennyel ösztönözni és támogatni kívánják azokat a fiatalokat, akiknek vállalkozói ötleteik vannak. Az első díjazott három éven át működhet az inkubátorházban díjmentesen, ami azt jelenti, hogy térítésmentesen veheti igénybe a könyvelési, ügyvédi és mentoring szolgáltatásokat is.

A zsűri döntésének értelmében az első helyezett Nagy Tímea lett A nyesőzőgép elnevezésű pályamunkájával, egyben övé lett a legjobb női ötlet is. Második helyen Maja Gabrić Stipić végzett Vrtić na daljinu elnevezésű munkájával, a harmadik pedig a Brute Drop csapat lett, amelynek tagjai Marcikić Márk, Torma Roland, Tímár Noel és Kokrehel Grácián Alfie elnevezéssel adtak át üzleti ötletet. Ők lettek egyben a közönségdíjasok is.

Forras: vajma.info